Kemer gezilecek yerler

/ 16 Eylül 2020 / 552 / yorumsuz
Kemer gezilecek yerler

Akdeniz’in gözde yerlerinden biri olan Kemer, çam ormanları, sit alanları ve tertemiz kumsalları ile Antalya’nın en ünlü ilçelerindendir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Kemer’in canlı gece hayatı ve antik kentleri ile yapılacak birçok aktivite barındırır. Akdeniz ikliminin olduğu Kemer’de yazları kurak ve sıcak yazları ılık ve yağışlıdır.

Deniz, dağ ve ormanın bir noktada birleştiği Kemer, Toros dağlarının eteklerine yakın bir konumda bulunmaktadır. 1991 yılında ilçe statüsü kazanan bu yer 80’li yılların başında küçük bir köy iken sonrasında kasaba ve sırayla bugünkü halini almıştır. Zamanında sellerden korunmak amacı ile dağ eteklerinde konumlanan 23 km uzunluğunda bir taş duvar örülmesi sebebi ile bu ilçeye “Kemer” ismi verilmiştir.

Kemer’e Nasıl Gidilir?

Akdeniz’in tatil ve turizm cenneti olan Kemer’e İstanbul’dan 770 km, Ankara’ya 590 km, İzmir’e 515 km ve Antalya’ya 42 kilometre mesafededir. Antalya’da iseniz aracınız ile bir saatlik mesafede bulunmaktadır. Aracınız bulunmuyor ise Antalya-Kemer arası otobüs seferleri mevcuttur.

Daha hızlı bir ulaşım için havayolunu tercih edebilirsiniz. Kemer’e yakın olan Antalya Havalimanı 57 kilometre mesafededir. Antalya Havalimanına Türkiye’nin her şehrinden direkt uçuş bulunmaktadır. Dilerseniz Antalya’dan direkt deniz otobüsü tercih edebilirsiniz.

Kemer’de Nerede Kalınır?

Altın rengi plajları, mavi bayraklı denizleri ve muhteşem tabiatı ile Kemer’e gelerek kalmak istemeniz normaldir. Yaz aylarında akın eden misafirler ile birlikte tahmini nüfusun iki katına çıktığı Kemer’de otel veya pansiyon bulmak oldukça kolaydır. Her bütçeye göre imkan bulundurmakta olan Kemer, bol yıldızlı otelleri ile bolca konaklama imkanı sunar.

Kemer otelleri, Spa imkanlarıyla su ile birlikte olmak üzere doğal ve şifalı olduğu bilinen taşlar, aromatik yağlar ve profesyonel bir hizmet imkanı sağlamaktadır. Palmiye ağaçlarının altında güneşlenmek, Kemer’in lezzetli mutfağını tatmak, masmavi havuzları ve keyifli plaj aktivitelerine katılmanız için birebirdir. Kemer otellerinde kalite standartları dünya çapında beğenilmektedir.

Kemer Gezilecek Yerler

Temalı ve yıldızlı otellerin yanı sıra Kemer, tarihi yerleri, tertemiz plajları ve canlı gece hayatı ile ünlüdür. Gidilecek birçok yer olması dolayısıyla araç kullanılması önerilmektedir. Araç imkanı olmaması durumunda araç kiralamak veya toplu taşıma kullanmak mümkündür. 

Phaselis Antik Kenti ve koyu şüphesiz bunların başındadır. Kemer’e yaklaşık 14 kilometre mesafede bulunan bu antik kent, Likyalılar tarafından M.Ö 7. Yüzyılda kurulması ardından pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Birçok koy bulunan bu antik kentte plaj imkanı olmaması dolayısıyla yanınızda piknik gerekçelerini ve deniz havlunuzu getirmeniz sizler için keyifli bir zaman geçirmeniz açısından önerilmektedir.

Beydağları Olimpos sahil milli parkı, Kemer’de görmeniz gereken yerler arasında yerini almaktadır. 1972 yılında koruma altına alınan bu plaj ilçeye 28 kilometre mesafede yer alır. İlgili bölge Çıralı Beldesine yürüme mesafesindedir. Likyalılar zamanından itibaren meşhur bir konumu olan Yanartaş’ın da yakınında bulunmaktadır. Likyalıların “Sonsuz Ateş” olarak adlandırdığı Yanartaş, Olimpos Antik Kenti sınırlarında bulunmaktadır. Çam ağaçları ile çevrili doğalgaz kaynağını görmeniz için eğimli bir patika boyunca yürümeniz gerekmektedir. Yunan mitolojisine göre Likya Kralı tarafından görevlendirilen Bellerophontes in mızrağıyla yerin altına gönderdiği Chimera’nın açtığı alevlerden oluşmaktadır.

Kemer’in doğası kelimesinin üstünü çizerek belirtmek istediğim diğer kısım abartısız “Üçoluk Yaylası”dır. Az engebeli yemyeşil bir vadi görünümündeki bu yayla bir manzara tablosu görünümüyle ziyaretçilerini büyülemektedir. Üçoluk Yaylası, Kemer’e 38 kilometre uzaklıkta ve 1.500 metre yüksekliğinde bulunmaktadır. Konaklamak isteyen ziyaretçiler yayla evlerini kullanabilir ya da kamp yapabilirler. Fotoğrafçılık tutkunuz var ise bu yayla kesinlikle önerilmektedir.

Çocuklu bir aile iseniz keyifli vakit geçirebileceğiniz diğer bir yer Dolphinarium Kemer olmaktadır. Uzmanlar tarafından yetiştirilen yunuslar ile yapılan gösteriler çocuklar için kahkaha şöleni sunmaktadır.

Eğer yetişkin iseniz ve bir sualtı deneyimi yaşamak istiyorsanız “Paris 2 Batığı” önerilen dalış bölgesidir. Paris 2 Batığı, uluslararası dergiler tarafından en iyi dalış noktalarından biri olarak değerlendirilmektedir. 1917 yılında Mustafa Ertuğrul adlı zabitin topla batırdığı Paris 2 adlı Fransız gemisi denizin 33 metre derinliğinde bulunduğu için ziyaretçilerine göz banyosu yaşatacak bir görünüme sahiptir.

Kemer’e gelipte yarma kanyon çalışmaları arasında keşfedilen birçok eski ve tarihi özellik barındıran mağaralarını görmeniz tavsiye edilmektedir. Beldibi Mağarası bunlardan sadece bir tanesidir.

Denizin 25 metre yukarısında bulunan kayanın arasındaki oyuk 1956 yılında keşfedilmiştir. İncelemeler ardından üç yıl sonra başlatılan kazılarda 6 adet katman bulunduğunu, Paleolitik ve Mezolitik dönemlere ait dönem eşyalarının olduğu bu mağara içerisinde girenlerin rüzgarın kaya ve öbeklerden çıkardığı sesleri duyunca bu mağaranın büyüsüne kapılmak güç değildir.

Blog sayfamda gezdiklerim, tecrübelerimi, bilgilerimi sizlerle paylaşıyorum.